Knives out

Lördag 28 december kl 19.00

Biljettpris 80 kr

Komedi, Drama
Åldersgräns: 11 år
Längd: 2 tim 10 min


Skådespelare: Chris Evans, Ana de Armas, Daniel Craig, Toni Collette, Jamie Lee Curtis, Don Johnson, Christopher Plummer, K Callan, Michael Shannon, Katherine Langford, Riki Lindhome, Jaeden Martell
Regissör: Rian Johnson

När den berömda kriminalförfattaren Harlan Thrombey hittas död på sin egendom strax efter sin 85-årsdag, landar på något mystiskt sätt uppgiften att utreda mordet hos den nyfikne och lättsamme detektiven Benoit Blanc. Med såväl Harlans dysfunktionella familj som hans hängivna personal på listan över misstänkta, tvingas Blanc slingra sig genom ett nät av lögner och villospår för att avslöja sanningen om Harlans allt för tidiga död.

 


Midway

Fredag 3 januari kl 19.00

Biljettpris 80 kr

Action, Drama


Åldersgräns: 15 år
Längd: 2 tim 15 min


Skådespelare:  Woody Harrelson, Dennis Quaid, Luke Evans, Ed Skrein, Mandy Moore, Patrick Wilson, Aaron Eckhart, Alexander Ludwig, Darren Criss
Regissör: Roland Emmerich

Den episka och sanna berättelsen om en underbemannad amerikansk flotta och de modiga marinsoldater och piloter som segrade över en mäktig motståndare. Med demokrati och frihet på spel besegrade de över den japanska flottan vid slaget om Midway, en av de mest anmärkningsvärda striderna som svängde de allierade mot seger i Stilla havet under andra världskriget.

 

Space Dogs 2 (sv tal)

Lördag 14 december kl 15.00

Fri entré för alla

Animerat, Familj

Ålder: Barntillåten
Längd: 1 tim 10 min

Svenska röster: Christian Jernbro, Niclas Ekholm, Matilda Knutsson, Fredrik Hiller m.fl.
Regissör: Inna Evlannikova, Aleksandr Khramtsov

Håll i hatten och rymdglasögonen för rymdäventyret med våra favoritastronauter från Space Dogs fortsätter här! Hundarna Belka, Strelka, Kazbek och deras vänner ger sig iväg till månens mörka baksida, där de upptäcker orsaken till ett antal märkliga och mystiska händelser på Jorden... Space Dogs 2 är ett högtflygande rymdäventyr för hela familjen.

Arne Alligator sing-a-long (sv tal)

Söndag 29 december kl 14.00

Biljettpris 40 kr

Animerat, Barn

Ålder: Barntillåten
Tid: 40 min

Medverkande: Jan Korander, Macke Granberg, Tomas Nyberg
Regissör: Ilkka Rautio

YouTube-stjärnan Arne Alligator tar steget till bioduken med sina populäraste animerade musikvideor och bjuder in barn och vuxna att sjunga med i låtarna och se till att taket lyfter i salongerna.

Frost 2

Annandag Jul kl 15.00   Svenskt tal

Biljettpris 60 kr

Animerat, Äventyr, Komedi, Familj

Ålder: 7 år
Tid: 1tim 45 min

Svenska röster: Mimmi Sandén, Annika Herlitz, Nassim Al Fakir, Sebastian Karlsson, John Alexander Eriksson
Regissör: Chris Buck, Jennifer Lee

Varför föddes Elsa med magiska krafter? Svaret hotar hennes kungarike. Tillsammans med Anna, Kristoffer, Olof och Sven ger hon sig ut på en farlig men häpnadsväckande resa. I Frost var Elsa rädd för att hennes krafter var för mycket för världen. I Frost 2 får hon hoppas att de är tillräckliga.

Last Christmas

Söndag 29 december kl 19.00

Biljettpris 80 kr

Komedi, Romantik

Ålder: 7 år
Tid: 1 tim 45 min

Skådespelare: Emilia Clarke, Henry Golding, Emma Thompson
Regissör: Paul Feig

Kate ränner runt i London och tar en massa dåliga beslut till ljudet av bjällrorna på hennes skor – ytterligare en irriterande följd av hennes jobb som tomtens medhjälpare i en året runt-öppen julaffär. När Tom dyker upp i Kates liv verkar han för bra för att vara sann och han genomskådar många av hennes känslomässiga barriärer. Fast London, under julen, förvandlas till världens mest underbara stad, verkar ingenting fungera för de här två. Men ibland måste du bara låta saker hända och lyssna på ditt hjärta ... och hysa lite hopp.

Black Christmas

Fredag 27 december kl 19.00

Biljettpris 80 kr

Skräck, Thriller

Ålder: 15 år
Tid: 1 tim 30 min


Skådelspelare: Imogen Poots, Aleyse Shannon, Brittany O’Grady, Lily Donoghue, Caleb Eberhardt
Regissör: Sophia Takal

Det börjar lugna ner sig på Hawthorne College inför semestern. Riley Stone och hennes Mu Kappa Epsilon-systrar - atleten Marty, rebellen Kris och foodien Jesse förbereder sig för att ta över lokalerna med en rad julfester… och samtidigt börjar en maskerad stalker att döda tjejerna på campus, en efter en. Allt eftersom antalet döda stiger, börjar Riley och hennes gäng tvivla på om de kan lita på någon man överhuvudtaget, inklusive Martys pojkvän, Nate, Rileys nya förälskelse Landon och kanske inte ens den högaktade läraren professor Gelson. Vem mördaren än är, kommer han upptäcka att den här generationen unga kvinnor inte är villiga att bli offer utan ge allt och att kämpa ända till slutet.

En del av mitt hjärta

Annandag Jul kl 19.00

Pris 80 kr

Komedi, Romantik, Musikal

Åldersgräns: ej fastställd
Tid: 2 tim

Skådelspelare: Malin Åkerman, Jonas Karlsson, Pernilla August, Johan Rheborg, Marie Richardson, Eric Ericson, Johan Ulveson, Ola Normelli
Regissör: Edward af Sillén

35-åriga Isabella är en driven affärskvinna inom Stockholms finansvärld. När hon åker hem till sin barndoms småstad för att fira sin pappas sextioårsdag känner hon sig som en vinnare, den enda av det gamla skolgänget som det gått riktigt bra för. Isabellas självförtroende kommer av sig när hon inser att Simon, hennes stora tonårsförälskelse, ska gifta sig med Isabellas barndomskompis Molly och att hon inte ens är bjuden på bröllopet. Isabella är van vid att få som hon vill och det stör henne att se Simon lycklig tillsammans med någon annan. En del av Isabellas hjärta kommer alltid att slå för Simon.

Judy

Lördag  4 januari kl 15.00

Biljettpris 80 kr

Drama, Musik

Ålder: 7 år
Tid: 2 tim

Skådespelare:  Renée Zellweger, Finn Wittrock, Rufus Sewell, Jessie Buckley, Michael Gambon
Regi: Rupert Goold

Det sägs redan att Renée Zellweger måste få en andra Oscar för comebacken som Judy Garland i filmen om den sista, turbulenta tiden i stjärnans liv. Renée visade sina musikaliska talanger i Chicago - nu fångar hon legenden Garlands unika sångröst, utseende och personlighet på pricken.

Året är 1969, och flickan som blev allas älskling i Trollkarlen från OZ är en dyrkad 46-årig artist med en rad filmsuccéer och fyra äktenskap i bagaget. Nu förbereder sig Judy för en rad utsålda konserter i London. Hon är lycklig med sin nya kärlek, den tretton år yngre Mickey. Judy charmar alla från musiker till fans med värme, slagfärdighet och fantastiska scenframträdanden. Men hon är märkt av ett liv i ständigt rampljus sedan barnsben, och en smärtsam vårdnadstvist om sina älskade barn med exmaken Sidney som kan ge dem en mer stabil tillvaro.

Apollo 11

Söndag 15 december kl 15.00

Biljettpris 80 kr

 

          

Dokumentär

Från: Barntillåten
Tid: 1 tim 35 min

Medverkande: Neil Armstrong, Buzz Aldrin, Michael Collins
Regissör: Todd Douglas Miller

Från regissören Todd Douglas Miller kommer en filmupplevelse som tagit 50 år att framställa; Apollo 11. Utformad från en nyupptäckt trave av 70mm film, och mer än 11 000 timmar okatalogiserade ljudinspelningar tar Apollo 11 oss direkt till NASA: s mest berömda uppdrag - det som satte första människan på månen och för alltid gjorde Neil Armstrong och Buzz Aldrin till välkända namn. Sedd från astronauternas perspektiv, teamet i Mission Control och de miljontals åskådarna på marken upplever får vi uppleva de dagar och timmar under 1969 när mänskligheten tog ett av de största stegen i vår historia.

 

 

Star wars: The rise of Skywalker

VÄRLDSPREMIÄR

Onsdag 18 december  kl 19.00

Biljettpris: 80 kr

Action, Äventyr
Ålder: ej fastställd
Längd: ej fastställd

Skådespelare:  Daisy Ridley, John Boyega, Adam Driver, Oscar Isaac, Domhnall Gleeson, Richard E. Grant, Mark Hamill, Carrie Fisher, Billy Dee Williams, Anthony Daniels, Ian McDiarmid
Regissör: J.J. Abrams

Ingen försvinner för alltid … Reys resa fortsätter i det sista kapitlet av den episka Skywalker-sagan som spänner över generationer. Rey (Daisy Ridley), Poe (Oscar Isaac), Finn (John Boyega) och Kylo Ren (Adam Driver) återupptar kampen.

 

Ad Astra

Lördag 14 december kl 19.00

Biljettpris 80 kr

Sci-Fi, Drama, Thriller
Åldersgräns: 15 år
Längd: 2 tim


Skådelspelare:  Brad Pitt, Liv Tyler, Tommy Lee Jones, Donald Sutherland
Regissör: James Gray

Astronauten Roy McBride färdas till solsystemets yttersta delar för att försöka finna sin försvunne far, samt för att ta reda på sanningen om det mysterium som hotar hela planetens överlevnad. Hans resa kommer att avslöja hemligheter som sätter vår mänskliga existens på prov och ifrågasätter vår plats i universum.
 

 

 

Jag kommer hem igen till jul

Söndag 8 december kl 19.00

Fredag 27 december kl 15.00

Biljettpris 80 kr

Drama
Ålder: 7 år
Tid: 2 tim

Skådelspelare:  Peter Jöback, Suzanne Reuter, Johannes Kuhnke, Jennie Silfverhjelm, Loa Falkman
Regissör: Ella Lemhagen

Världsstjärnan Simon kommer hem till Sverige för att fira jul. I det lilla samhället han växte upp arrangerar hans bror Anders den årliga julkonserten och Simon har övertalats att vara med. Anders, som alltid levt i skuggan av sin bror, är inte helt nöjd med detta. Simon däremot tar lätt på det hela, tills gamla minnen väcks till liv och han konfronteras med begravda familjehemligheter.

Sune - Best man

Söndag 29 december kl 15.00 

Pris 60 kr

 

Familj

Ålder: 7 år
Längd: 1 tim 30 min

Skådespelare: Elis Gerdt, Tea Stjärne, Baxter Renman, Fredrik Hallgren, Sissela Benn
Regissör: Jon Holmberg

Sunes klass ska åka på hemlig klassresa. Sune och Sophie ser verkligen fram emot att åka tillsammans, när Sune plötsligt inser att klassresan är samma helg som morfars bröllop. Panik! Ska han välja klassresan tillsammans med stora kärleken Sophie, eller ska han välja sin bästa vän morfar? Sune har svårt att bestämma sig och han väljer både och – eller kanske varken eller. Samtidigt har Rudolf problem med bruden. Vill morfars nya fru bara åt hans pengar? Och Karin träffar en kärlek från förr som är allt som Rudolf inte är. Välkommen tillbaka till familjen Andersson!

 

 

Hasse & Tage - En kärlekshistoria

Lördag 28 december kl 15.00

Biljettpris 80 kr

 
Dokumentär

Ålder: Barntillåten
Tid: 1 tim 55 min


Regissör: Jane Magnusson

Hasse och Tage var världens bästa vänner i över 30 år. Deras filmer, revyer, sånger och böcker påverkade en hel nation och var limmet som höll ihop folkhemmet. Som komikerduo förenade de högerspöken och anarkister i skratt. När Tage dör i förtid förlorar hans barn en pappa, Hasse en fadersfigur och hela Sverige en landsfader. Och när Palme dör bara månader efter Tage börjar det svenska folkhemmet falla i bitar. För första gången öppnar familjerna Alfredson och Danielsson upp arkiven och ger oss exklusiv åtkomst till deras berättelser, fotografier och inspelningar.